نصب

استاندارد نصب کلید و پریز

استاندارد نصب کلید پریز لوگو

در این مطلب از فروشگاه ویرالایتینگ به موضوع استاندارد نصب کلید و پریز می‌پردازیم. برای نصب کلید و پریز باید استانداردهایی را رعایت کنید. اگر که شما با نصب کردن کلید و پریز آشنایی دارید و فکر می کنید که می توانید استاندارد های آن رعایت کنید حتما خودتان کلید و پریز را نصب نمایید اما اگر نمی توانید این کار را انجام دهید حتما به یک برق کار احتیاج خواهید داشت. در نصب کلید و پریز طبق نظام مهندسی استاندارد هایی اعلام شده است که یک پیمانکار و یا برق کار نمی تواند که این استاندارد ها را تغییر دهد. اگر که این استاندارد ها را رعایت نکنید. حتما با مشکلات و حوادث ناخواسته رو به رو خواهید شد. اما شاید از خود بپرسید که رعایت کردن استاندارد نصب کلید و پریز چه کمکی به ما می کند؟ در پاسخ آن به شما می گوییم یکی از تخصصی ترین کار ها در ساختمان سازی سیم کشی برق می باشد. اصول هر کسی که فاز نول را بشناسد که برقکار نیست برای این که برق کار نامیده شوید حتما برای سیم کشی باید با قوانین و استاندارد های موجود در سیم کشی آشنایی کامل داشته باشید و در نهایت از تجربه کافی هم برخوردار باشید.  کسانی که به صورت تجربی و بدون گواهی نامه از جدیدترین قوانین نصب کلید و پریز اطلاعی ندارد و از مهارت کافی در سیم کشی و نصب قوطی سیم برق برخوردار نمی باشند. در سیم کشی ساختمان کوچکترین سهل انگاری موجب آتش سوزی در مدار سسیم کشی می شود و می تواند که جان افراد را به خطر بیاندازد. از طرفی هم اگر که استاندارد نصب کلید و پریز به درستی رعایت نشود زمانی که کار به پایان برسد شما مجبور می شوید که سیم کشی ساختمان را دوباره انجام دهید. مادامی که می خواهید کلید و پریز اتاق ها، نشیمن یا پذیرایی و سرویس بهداشتی را نصب نمایید حتما باید استاندارد های لازم را رعایت نمایید. در ادامه بیشتر برسی خواهیم کرد.

» استاندارد نصب کلید و پریز در پذیرایی: اگر که بخواهید استاندارد را رعایت کنید برای هر پذیرایی سه پریز در نظر گرفته می شود. می توانید که آن ها در محلی که می خواهید سیستم های تصویری و صوتی را در آن جا قرار دهید، نصب نمایید. ارتفاع مناسب برای پریز های برق در پذیرایی بین 30 تا 40 سانتی متر می باشد. از مهم ترین مواردی که باید از آن یاد شود این است که فاصله استاندارد از لوله کشی گاز هم بسیار مهم می باشد که باید آن را رعایت نمایید.

»  استاندارد نصب کلید و پریز در سرویس بهداشتی: در حمام ها نصب پریز به هیچ عنوان توصیه نمی شود چرا که رطوبت دارد و ممکن است که خطرات احتمالی را در پی داشته باشد. شما می توانید که بر دیوار روشویی پریز را نصب نمایید البته ناگفته نماند که در نزدیکی محل نصب روشویی نباشد. سعی کنید که 30 سانتی متر از هم فاصله داشته باشند. کلید های سرویس بهداشتی معمولا در در پشت درب و دیوار مجاور نصب می شوند.

» برای هر اتاق خواب بایددو عدد پریز برق وجود داشته باشد. نکته ای که باید در نظر داشته باشید این است که  پریزها نباید در محل احتمالی قرارگیری تخت خواب نصب شوند. پریز ها را نیز نباید که بر دیوار مجاور درب نصب کنید چرا که باز شدن درب نمی توان از پریز استفاده کرد. معمولا برای صرفه جویی در هزینه ها و یا کاهش سیم کشی های برق ساختمان و یا لوله کشی برق  سر خط پریزهای اتاق خواب ها به یک جعبه فیوز به کار برده می شود. به عبارتی با سوختن این فیوز همه پریز ها هم می سوزند.   

بعد از اتمام پروژه ساخت و ساز مجوزهای مختلفی لازم است تا بعد از دریافت آن ها پایان کار به ساختمان تعلق گیرد. یکی از مجوزهایی که برای دریافت پایان کار ضروری است تایید مهندس ناظر برق است. برای دریافت این تاییدیه باید تمام برق کشی ساختمان طبق اصول و قوانین مشخص انجام گرفته باشد. نصب کلید و پریز یکی از بخش های بسیار مهم در برق کشی ساختمان است. این کار نیز دارای استانداردهای مختلفی است که هنگام نصب المان ها باید رعایت شود.

رعایت استانداردهای لازم برای نصب کلید پریزها باعث افزایش ایمنی و سلامت جان افراد ساکن در آن محیط می شود. همچنین از برق گرفتگی و آتش سوزی های احتمالی جلوگیری می شود.

ارتفاع استاندارد کلید و پریز از کف

مهم ترین مسئله ای که باید مد نظر خود قرار دهید ارتفاع استاندارد کلید و پریز از کف می باشد البته باید بدانید که ارتفاع به محل نصب کلید و پریز ها بستگی دارد. ارتفاع نصب کلید و پریز ها در مکان های مختلف مانند پذیرایی و اتاق خواب و سرویس بهداشتی و یا آشپز خانه و … متفاوت می باشد. برای مثال برخی از استاندارد نصب کلید و پریز ها از کف را برای شما ارائه می دهیم.

  • معمولا ارتفاع پریز ها در حمام 120 سانتی متر می باشد.
  • همچنین ارتفاع پریز ها در آشپز خانه 60 سانتی متر است .
  • ارتفاع کلید های روشنایی بین 110 تا 120 سانتی متر می باشد.
  • پریز های آنتن و برق و تلفن در اتاق خواب و یا پذیرایی 30 تا 40 سانتی متر می باشد.
  • ارتفاع کلید فن 120 سانتی متر می باشد .
  • ارتفاع کلید کولر آبی و گازی 130 سانتی متر باشد.

نکته ای که باید فراموش نکنید این است که کلید های پارکینگ ها، پشت بام، آشپزخانه را در ارتفاع 110 سانتی متر قرار می دهند که معمولا در پارکینگ ها و پشت بام ها از کلید و پریز های روکار در پوش دار استفاده می نمایند.

فاصله پریز های برق

زمانی که استاندارد نصب کلید و پریز ها را رعایت می کنید نکته ای که نباید فرامش شود فاصله پریز های برقی از سایر المان های خانه می باشد. گفتنی است که هر کلید و پریزی دارای حریم ک و نیم متری است بنابراین فاصله بین یک پریز تا پریز دیگر 3 متر می باشد به صورتی که  یک و نیم متر برای برپریز اول و یک و نیم متر برای پریز دوم می باشد. اما کمتر کسی این نکته را رعایت می نماید و مهندس ناظر هم در این رابطه کمتر سخت گیری می کند زیرا اگر بخواهید اسن نکته را رعایت کنید خانه شما کلید و پریز های فراوانی خواهد داشت که موجب می شود ظاهر نامناسبی داشته باشد. اما در رابطه فاصله با سایر المان ها گفتنی است که فاصله از لوله بخاری، سینک ظرف شویی، لوله شوفاژ را رعایت نمایید و توجه کنید حداقل فاصله ای که پریز ها از شیر گاز باید داشته باشند از دو طرف و پایین باید 10 سانتی متر باشد اما در صورتی که شیر گاز در زیر کلید ها نصب شود باید حداقل فاصله رعایتی 50 سانتی متر می باشد.

موارد مهم برای رعایت استاندارد نصب کلید پریز

برای نصب این المان ها نکات مختلفی وجود دارد که حتما باید رعایت شوند:

  • ارتفاع محل نصب کلید و پریز ها نسبت به کف ساختمان
  • فاصله کلید و پریز ها از یکدیگر
  • فاصله کلید و پریزها از شیرهای آب و گاز
  • محل مناسب برای قرار دادن کلید و پریز

اگر پریز برق را در راه پله، پارکینگ، حیاط، پاسیو، تراس و …. نصب می کنید فاصله آن تا کف باید بین 110 تا 120 سانتی متر باشد. این فاصله برای برخی مکان ها متفاوت است. به عنوان مثال برای اتاق خواب ها و اتاق پذیرایی 30 تا 40 سانتی متر باشد. محل قرار گیری کلید و پریز ها برای محل هایی مانند دستشویی و حمام باید دارای ارتفاع بیشتر و فاصله مناسب از روشویی و شیر آب باشد.

یکی دیگر از مکان هایی که نصب کلید و پریز در آن خیلی مهم است آشپزخانه است. این محل به دلیل داشتن شیرها و لوله های آب و گاز محل پر خطری محسوب می شود. فاصله حداقلی کلید و پریز از کف آشپزخانه باید 60 سانتی متر باشد. همچنین باید از لوله های فاضلاب فاصله حدودی 30 سانتی متر رعایت شود. یکی دیگر از موارد مهم نصب کلید و پریزها فاصله آن ها از یکدیگر است. فاصله مناسب برای قرار دادن کلید و پریزها فاصله 3 متری است. این فاصله به دو بخش تقسیم می شود که هر کلید و پریز دارای یک حریم به اندازه 1.5 متر باشد. نکته مهمی که وجود دارد این است که اگر بخواهیم این قانون را دقیقا اجرا کنیم تعداد پریزهای قرار گرفته در یه محل بسیار زیاد می شود به همین دلیل مهندسین ناظر برق به این موضوع سخت گیری نمی کنند و تعداد پریز کمتر نیز مورد تایید قرار می گیرد.

برای امنیت بیشتر افراد ساکن در محیط مخصوصا کودکان می توان برای پریز ها از درپوش های محافظ استفاده کرد. همچنین نصب ارت برای تمام کلید و پریزها لازم و ضروری است.

قبل از شروع برق کشی ساختمان محل دقیق وسایل برقی را مشخص کنید. این کار به برق کشی درست و اصولی تر کمک می کند.

برای نصب کلید و پریز ها در ساختمان رعایت این نکات عمومی بسیار ضروری است و از خطر برق گرفتگی و آتش سوزی جلوگیری می کند. همچنین برای دریافت تایید ناظر برق و پایان کار ساختمان رعایت این موارد ضروری است.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *