در این مطلب از ویرالایتینگ به موضوع تعویض کلید پریز میپردازیم. ابزارهای مورد نیاز جهت تعویض کلید و پریز و سپس به مراحل تعویض آن میپردازیم.
ابزارهای مورد نیاز برای تعویض کلید پریز
ابزارهای مورد نیاز برای تعویض کلید پریز شامل موارد زیر است:
- سیم لخت کن برای اتصالات
- چسب نواری برق برای پوششها
- دستگاه تشخیص ولتاژ غیر ملموس
- انبردست برای بریدن سیم
- چراغ قوه برای تشخیص مناسب
- سیم چین
- پیج گوشتی
مراحل تعویض کلید و پریز
مراحل تعویض کلید و پریز به تربیب زیر میباشد:
1 . قطع برق کلید پریز
برای اینکه تعویض کلید و پریز با ایمنی کامل انجام شود ابتدا باید برق آن قسمت قطع شده باشد، جعبه فیوز را پیدا کنید و فیوز مربوط به آن قسمت از خانه را قطع کنید، اگر نمیدانید کدام یک فیوز مربوط هستند میتوانید هر کدام از آنها را قطع کرده و با فازمتر پریز را چک کنید و از قطع بودن برق مطمئن شوید
2 . باز کردن قاب کلید پریز از روی دیوار
برای اینکه بتوانید سیمها را ببینید و کل مغزی پریز یا کلید را تعویض کنید ابتدا باید روکش روی پریز را باز کنید. در مدلهای قدیمی روی همان روکش یک یا دو پیچ تعبیه شده که با باز کردن آنها میتوانید روکش را جدا کنید، اما در برخی مدلهای جدید پریز برق، باید ابتدا با یک پیچگوشتی دو سو، روکش پلاستیکی را جدا کنید و بعد به پیچهای اصلی پریز برسید.
3 . باز کردن مغزی و جدا کردن سیم ها
بعد از اینکه روکش را جدا کردید باید مغزی پریز یا کلیدی که میخواهید آن را تعویض کنید هم باز شود، بلافاصله بعد از اینکه آن را از داخل دیوار بیرون آوردید با استفاده از موبایل یک یا چند عکس بگیرید تا چینش سیمها را ببینید و سیمها را به پریز بعدی اشتباه وصل نکنید.
4 . بستن سیم های جدید کلید پریز
اول سعی کنید از روی عکس مشخص کنید که کدام سیم به کدام قسمت پریز قبلی وصل شده است، اما اگر به هر دلیلی عکسی نداشتید یا نتوانستید تشخیص دهید میتوانید از این دستورالعمل استفاده کنید. سیمهایی با رنگ روشن مثل سفید به قسمتی باید وصل شوند که اسلات آن طولانیتر است و سیمهای تیره رنگ مثل سیاه باید به قسمتی وصل شوند که اسلات کوتاه تری دارد و معمولا پیچهای طلایی رنگ دارند.
5 . بستن مغزی جدید کلید پریز
ابتدا باید مغزی پریز را با پیچهای خودش به قسمتی که روی دیوار تعبیه شده وصل کنید و سپس روکش آن را روی مغزی قرار دهید. اما پیچهای روکش را نبندید تا پریز جدید تست شود.
6 . تست کلید پریز جدید
ابتدا فیوز را وصل کنید، اگر وسیله تعویضی شما یک کلید بود لامپ را از سر پیچ جدا کنید و با فازمتر سرپیچ را چک کنید تا برق وصل شده باشد. اگر وسیلهای که تعویض کردهاید یک پریز بود با فازمتر داخل پریز را چک کنید و اگر فقط یکی از دو شاخهی پریز برق داشت کار به درستی انجام شده است.
7 . بستن قاب جدید کلید پریز
پس از اینکه از صحت انجام کار اطمینان حاصل کردید روکش را روی پریز قرار داده و با دقت پیچهای آن را ببنید. برای اینکه مطمئن شوید کار به درستی انجام شده میتوانید یک وسیله کم مصرف و ترجیحا کم ارزش به برق متصل کنید تا برای بار آخر هم تست شود و در نهایت میتوانید از پریز استفاده کنید.
مشکلات کلید برق
مشکلات کلید برق شامل موارد زیر است :
1 . خرابی عملکرد کلید برق
مشکلات شایع کلید برق شامل مکانیزم قطعی برق می باشند. اگر برق روش یا خاموش نمی شود اهمیت ندارد که چقدر شما به کلید ضربه می زنید یا آن را می چرخانید،. اگر شما مشاهده می کنید که کله گی کلید یا ضامن کلید دیگر در جایش قرار نمی گیرد، پس زمان آن است که کلید را تعویض کنید. اگر شما هیچ سابقه یا تجربه ای در زمینه ی تعویض کلیدهای برق ندارید، بهتر است یک برق کار یا کسی را بیاورید که دانش بیشتری در خصوص تعویض کلیدهای برق دارد. موارد بی شماری وجود دارند که در آنها صاحبخانه ها به هنگام تعویض کلیدهای برق دچار سوختگی یا برق گرفتگی شدند.
2 . آتش گرفتن فیوز
آتش سوزی فیوز یا جرقه ای در مدار شکن همچنین می تواند مشکلاتی در کلید برق شما ایجاد کند. اگر مشکلی در مدار وجود دارد، خرید یک کلید برق جدید نباید اولین چیزی باشد که انجام می دهید. ابتدا سعی در بررسی مدار شکن خود داشته باشید و ببینید که آیا فیوزهای سوخته وجود دارند یا خیر.
3 . جرقه زدن کلیدهای برق
یک مشکلی که بسیاری از صاحبخانه ها را نگران می سازد جرقه زدن کلیدها به هنگام روشن کردن کلید می باشد. بیشتر اوقات، این به دلیل لامپ برق شل می باشد. در این مورد، سفت کردن لامپ برق تنها کاری است که باید انجام دهید. اگر جرقه همچنان ادامه داشته باشد حتی اگر تمام لامپ های برق در منزل تان سفت شده باشند، ممکن است عامل نقص، سیم آزاد زیر صفحه یا پوشش کلید برق باشد.
4 . شنیدن صدای وزوز یا حرارت بیش از حد
برای کلیدهای دیمری، افزایش حرارت و داشتن صدای وزوز به هنگام استفاده طبیعی است. این علائم نباید باعث نگرانی شوند. اگر شما از کلید اهرمی معمولی استفاده می کنید، با این وجود، صدای وزوز یا افزایش حرارت و تشعشع کلید علامتی است که نشان دهنده ی وجود یک سیم شل در یک جایی می باشد یا اینکه مدار شکن شما دارای اضافه بار می باشد.
مطالب مرتبط :
1 . نکات نصب پریز توکار آشپزخانه
در این مطلب از مجله ویرالایتینگ به موضوع تعویض کلید و پریز برق میپردازیم. جهت هرگونه مشاوره سوال و ابهام در این رابطه میتوانید با مشاوران سایت ویرا لایتینگ تماس حاصل فرمایید.