بدون دسته

مشکلات برقی ساختمان | دلایل و بررسی تمام مشکلات برقی ساختمان

مشکلات برقی ساختمان

در این مطلب از ویرالایتینگ به موضوع مشکلات برقی ساختمان می‌پردازیم. ابتدا به دلایل مشکلات برقی ساختمان و سپس به دلایل رفع آن می‌پردازیم. امیدوارم این مطلب از مجله ویرالایتینگ برای شما مفید باشد.

اولین کاری که قبل از ساختن و پی ریزی ساختمان می‌کنند این است که نقشه برق و سیم کشی آن را مشخص می کنند. در این میان گاهی برای برق کشی ساختمان با برخی مشکلات روبه رو می‌شویم که عبارت اند از:

  • سوختن سیم کشی
  • بروز اتصالی در برق
  • دو فاز شدن برق
  • قطع شدن برق

سایت ویرالایتینگ محصولات الکتریکی کلید و پریز را با مناسب‌ترین قیمت و بهترین کیفیت در اختیار شما دوستان عزیز قرار می‌دهد.

مشکلات برقی ساختمان

سوختن سیم کشی

سوالی که پیش می آید این است که چه مشکلی در این سیم ها و کابل ها وجود دارد که باعث بروز همچین حوادث نا خوشایندی می شود؟ به طور کلی می توان چند پاسخ به این سوال داد.

  • سیم کشی معیوب که توسط افراد نابلد انجام می شود
  • استفاده از کابل برق و سیم های تقلبی یا معیوب
  • اتصال مستقیم دستگاه های برقی معیوب به پریز ها در ساختمان (بدون استفاده از محافظ)

مواردی که در بالا به آنها اشاره شد، عمده ترین دلایلی هستند که باعث می شوند شاهد آتش سوزی کابل برق ساختمان ها باشیم. بدون تردید ممکن است دلایل دیگری هم وجود داشته باشند، اما از آنجایی که به ندرت منجر به آتش سوزی می شوند، از صحبت در مورد آنها صرف نظر کرده ایم

بروز اتصالی در برق

کی از ایرادات عمده برق خانگی که به اتصالی در برق معروف است مواقعی می باشد که فیوز به صورت ناگهانی قطع شده و هنگامی که فیوز را دوباره وصل می کنید یا اصطلاحا بالا می زنید باز هم قطع می شود ، اگر فیوز بلافاصله با صدای بلند قطع شود احتمال خیلی زیاد اتصالی اتفاق افتاده ولی اگر شل و بدون صدا و پس از چند ثانیه قطع شود احتمال صد در صد فیوز خراب میباشد و باید فیوز را تعویض کنید. مهم ترین دلایل رخ دادن قطعی و عیب برقی موارد زیر می باشد:

  • معیوب یا خرابی کامل فیوزها
  • اتصالی در سیم ها ساختمان
  • ضعف خطوط سیم کشی و فرسودگی آن ها
  • خرابی یک منبع مصرف کننده متصل به جریان
  • سوختن سیم کشی ساختمان

دو فاز شدن برق

در مورد دو فاز شدن حقیقی یعنی اینکه به جای اینکه به مصرف کننده تک فاز ۲۲۰ ولت اعمال شود ۳۸۰ ولت اعمال شود در ۲۲۰ ما یک سیم نول و فاز داریم، ولی در ۳۸۰ ولت دو سیم فاز داریم.

برای جلوگیری از آسیب رسیدن از وسایل منزل در برابر دو فاز شدن حقیقی از ترانس محافظ مرغوب استفاده کنید.

در مورد دو فاز شدن غیر حقیقی ما فاز داریم، اما نول به گونه‌ای قطع شده است و اثر فاز بر روی نول قطع شده به ما یک فاز غیر حقیقی را نشان می‌دهد.

قطع شدن برق

به غیر از قطع شدن برق در شبکه سراسری در بعضی از موارد مشاهده شده که آسیب دیدن کابل برق ورودی کنتور ساختمان باعث قطع شدن برق کنتور شده است.

موارد دیگر در زمینه کنتور برق خراب شدن فیوز کنتور ، قطع شدن سیم ترمینال نول و فاز در داخل کنتور و یا آسیب دیدن خود کنتور.

بهترین راه اطمینان از وصل بودن برق کنتور استفاده از لامپ تست در خروجی کنتور برق می باشد.

در مواقع بارن و برف یا طوفان های شدید احتمال قطع شدن برق کنتور می باشد

دلایل مشکلات برقی ساختمان

دلایل مشکلات برقی ساختمان

  • جرقه الکتریکی

جرقه الکتریکی پدیده‌ای است که بر اثر تخلیه ناگهانی الکتریکی به وجود می‌آید. این مشکل می‌تواند به دلیل وجود خرابی در سیم‌کشی داخلی خانه و یا به دلیل برخورد رعدوبرق به سیم‌کشی بیرونی ساختمان، رخ دهد، که موجب معیوب شدن دستگاه‌های برقی و آسیب‌دیدگی خطوط برق می‌شود. انفجارهایی که در اثر این مشکل رخ می‌دهد زیر یک‌صدم ثانیه اتفاق میافتد. اگر در مورد آسیب‌های تجهیزات برقی، آگاهی و تجربه داشته باشید، می‌دانید که جرقه الکتریکی منجر به کاهش عمر مفید دستگاه خواهد شد.

  • بارالکتریکی مازاد

ولتاژ یا اختلاف پتانسیل الکتریکی یا فشار برق کارِ لازم برای جابه‌جا کردن واحد بار الکتریکی از نقطه‌ای به نقطهٔ دیگر است. اختلاف پتانسیل الکتریکی می‌تواند منجر به برقراری جریان الکتریکی مازاد شود. گاهی اوقات میزان توان مصرفی لامپ‌ها بالاتر از میزان وات قابل‌تحمل اتصالات مربوط به لامپ می‌باشد که این امر به دلیل عدم رعایت نکات نصب، اتفاق می‌افتد و ریسک بسیار بالایی دارد. گرمای زیاد می‌تواند سوکت و عایق سیم‌های مربوط به لامپ را ذوب کند. این مشکل موجب جرقه در سیم شده و این جرقه به سیم‌های دیگر در ساختمان منتقل‌شده و موجب آتش‌سوزی می‌شود. حتی بعد از برداشتن لامپ نیز، سوکت و سیم‌ها در معرض آسیب می‌باشند.

برخی دیگر از دلایل مشکلات برقی ساختمان

اگر برق ساختمان مرتباً خاموش می‌شود به این دلیل است که بار الکتریکی مازاد وارد مدار می‌شود :

  • قطع جریان برق مدار

زمانی که از وسایل برقی پرمصرف مثل سشوار یا ماکروویو استفاده می‌کنید مصرف انرژی بسیار بالا می‌رود و این موضوع می‌تواند به مدار، فشار وارد کرده و منجر به قطع برق شود.

  • خروجی کم ظرفیت

امروزه در اکثر خانه‌ها جهت دریافت شدت برق بیشتر، از کابل‌ها و سیم‌های برق پرقدرت استفاده می‌شود. بنابراین بهتر است از محافظ‌هایی استفاده کنید که ضخامت کابل آن‌ها بیشتر از ۱۴ نباشد. در کل برای انتخاب پریزها و خروجی‌های مناسب بهتر است که با متخصص تعمیرات برق ساختمان، مشورت کنید.

  • شوک الکتریکی

زمانی که از برق به‌درستی استفاده نکنید، ممکن است شوک الکتریکی را تجربه کنید. وجود این مشکلات الکتریکی در خانه‌های قدیمی بیشتر است زیرا که مدت ‌زمان زیادی از نصب سیم‌کشی ساختمان، گذشته است. شوک الکتریکی معمولاً، زمان روشن یا خاموش کردن وسیله برقی اتفاق می‌افتد. این مسئله می‌تواند به‌وسیله برقی یا به سیم‌کشی ساختمان مربوط باشد.

مشکلات برقی ساختمان

  • عدم وجود rccb

RCCB به‌عنوان کلید قطع نشتی زمین شناخته می‌شود. زمانی که جریان در مدار باقی‌مانده باشد، از RCCB برای جدا کردن بار از منبع اصلی استفاده می‌شود. با استفاده از RCCB می‌توان ایمنی در برابر تماس مستقیم یا غیرمستقیم، آتش‌سوزی براثر برق‌گرفتگی و خوردگی کابل‌ها را تضمین کرد.

  • سیم کشی آلومینیومی

استفاده از سیم‌های آلومینیومی به‌جای سیم‌های مسی، اگرچه ارزان‌تر است اما خطر آن بسیار بیشتر می‌باشد. به این دلیل که اگر آلومینیوم با مس در تماس باشد، خوردگی در آن‌ها رخ می‌دهد که در اثر آن شل شدن اتصالات و در نتیجه آتش‌سوزی رخ می‌دهد.

  • سیم های فرسوده

اگر سیم‌های برق فرسوده شده باشند حتی اگر به سوئیچ‌های جدید هم وصل شوند، دچار پیچ‌خوردگی شده و شل می‌شوند. خطر تنها زمانی است که این سیم‌ها شل باشند، در غیر این صورت سوئیچ را از کار متوقف می‌کنند. در صورتی ‌که پیچ ‌خوردگی سیم‌ها را برطرف کرده‌اید بررسی کنید که آزاد شده باشند و سپس آن‌ها را در ترمینال‌های اتصال قرار دهید.


مقالات مرتبط :

1 . تعمیر پریز برق

2 . سیم کشی کلید برق

3 . انواع کلید برق


در این مطلب از مجله ویرالایتینگ به موضوع مشکلات برقی ساختمان می‌پردازیم. تمام مشکلاتی که ممکن است به آن برخورد کنید را برای شما شرح داده‌ایم. در صورت داشتن هرگونه سوال در این زمینه در زیر مطلب با ما به اشتراک بگذارید. کارشناسان ما در اسرع وقت به تمام سوالات شما پاسخ می‌دهند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *