چراغ سنسوردار چیست؟
چراغ سنسوردار چیست: در حال حاضر برای ایجاد نورپردازیهای جذاب از المانهای مختلفی استفاده میشود که چراغ سنسوردار هم یکی از آنها است. این چراغ منحصر به فرد علاوه بر نورپردازی که انجام میدهد در هوشمندسازی ساختمان هم بیتاثیر نخواهد بود. قبلتر برای روشن کردن لامپ بایستی که کلید برق برق پیدا میشد و با فشار دادن آن به روشنایی میرسید اما امروزه با وجود این چراغها دیگر نیازی به کلیدها نیست و با کوچکترین حرکتی میتوان از روشنایی آنها بهره برد. این چراغها با حضور فرد در مکان روشنایی مورد نظر را تامین میکنند و در غیر این صورت خاموش میمانند.
سنسورهای استفاده شده در این چراغها مدلهای مختلفی دارند و برای روشنایی محیط عکس العملهای متفاوتی هم ارائه میدهند. در واقع این سنسورها در دسته سنسورهای Passive Infra-Red یا همان RIP هستند. در حقیقت عملکرد این سنسورها بر اساس گرمای محیط است و به همین دلیل در محیطهای عمومی به منظور روشن و خاموش شدن چراغها از این سنسورها بهره میبرند.
توجه کنید که در ساختار چراغ سنسوردار علاوه بر سنسور از فتوسل هم استفاده شده است که در نهایت چراغها را به گرما و نور محیط حساس میکنند. تنظیمات کلی که برای چراغهای سنسوردار در نظر گرفته شده است در همان کارخانه سازنده صورت میگیرد اما در صورت نیاز میتوانید تنظیمات آن را از طریق دو ولومی که روی سنسور تعبیه شده، انجام دهید. هزینه نهایی این چراغها بسیار کم است لذا سیمکشی حذف میشود و دیگری نیازی به استفاده از شاسی تایمر و تایمر نخواهد بود.
انواع چراغ سنسوردار
چراغ سنسوردار به نوبه خود در مدلهای مختلفی تولید میشود که هر کدام از آنها ویژگیها و مشخصات منحصر به فرد خود را دارند، و معمولا با توجه به مشخصات و قابلیتهایی که ارائه میدهند در مکانهای مختلفی مورد استفاده قرار میگیرند.
⭐️ ⭐️ ⭐️ ⭐️ ⭐️
مشاهده و خرید کلید و پریز ویرا با کیفیت عالی
⭐️ ⭐️ ⭐️ ⭐️ ⭐️
از جمله انواع چراغهای سنسوردار عبارتاند از:
چراغ سقفی سنسوردار طلقی
این مدل چراغ را معمولا روی سقف نصب میکنند و طراحی آن به صورتی است که نمیتوانید آن را روی دیوار نصب کنید. از چراغ سقفی سنسوردار طلقی برای روشنایی مکانهای مختلفی همچون روشنایی راه پلهها در ساختمانها، ساختمانهای تجاری و اداری، برجها و… استفاده میشود البته ناگفته نماند که در راهروها، اتاق پرو، پارکینگها، انبارها و فروشگاههای لباس هم کاربرد دارند. جنس و متریالی که برای بدنه این چراغ در نظر گرفته شده است از پلاستیک و یا طلق است که به تایمر و شاسی تایمر به صورت جداگانه احتیاجی ندارد؛ گفتنی است که پایه آنها از پلاستیک است. روشن شدن این چراغ با حرکت افراد در محدوده دید سنسور در حدود ۳۶۰ درجه سانتیگراد خواهد بود.
چراغ سنسوردار سقفی فلز شیشه
برای ساخت این چراغ معمولا از فلز شیشه که بدنهای آهنی با پوشش رنگ الکترواستاتیک است، استفاده شده است. بدنه این چراغ ضد زنگ است و معمولا با حبابی شیشهای در طرحهای مختلف تولید میشود که برای آنها دو عدد سرپیچ E۲۷ و چینی در نظر گرفته شده است. قابلیتهایی که در این چراغ وجود دارد تنظیم زمان و شدت نور است و حتی سنسورهای آن با محدوده عملکردی از ۲۰ سانت الی ۱۲ متر حساس هستند. این مدل چراغ معمولا از زیبایی ظاهری منحصر به فردی برخوردار است که در عین حال از دوام و ماندگاری بالاتری هم بهره میبرد. در رابطه با کاربرد چراغ سقفی سنسوردار فلز شیشه بایستی بگوییم که در پارکینگها و راه پلههای ساختمانهای اداری، مسکونی، تجاری و… مورد استفاده قرار میگیرد.
چراغ سنسوردار دیواری
و اما یک نمونه دیگر از چراغهای سنسوردار مدل دیواری هستند که کفی آنها فلزی پوشیده با رنگ الکترواستاتیک است که دو خاصیت ضد چربی و ضد غبار بودن را به آن میدهد. روشنایی این چراغ هم با کوچکترین حرکت فرد صورت میگیرد و همان گونه که از نامش پیداست آن را روی دیوار نصب میکنند. در واقع با حس حرکت ریزی در محدوده دید سنسورها، در مدار جریان برقی برقرار میشود و سپس محیط مورد نظر روشن میشود و تا زمانی که فرد در آن محیط است چراغ روشن باقی میماند. از جمله ویژگیهای منحصر به فرد این چراغها میتوان به روشنایی به هنگام، کاهش هزینهها، جلوگیری از انتقال آلودگی، سهولت دسترسی و… اشاره کرد.
آموزش نصب چراغ سنسوردار سقفی
نصب چراغ سنسوردار سقفی کار سختی نیست و طی چند مرحله میتوان آن را نصب کرد:
مرحله اول: در وهله اول بایستی که برق بررسی شود و برای این که در هنگام کار خطر برق گرفتگی وجود نداشته باشد، به سراغ کنتور رفته و جریان برق را قطع کنید. توجه کنید در صورتی که سقف شما رابیتس یا آکوستیو است نمیتوانید از رولپلاک بهره ببرید و بایستی که پیچهای ۳ و ۴ سانتی MDF استفاده کنید.
مرحله دوم: حال اتصالات چراغ سقفی را از یکدیگر جدا کنید. برای این کار بایستی پیچهای نگهدارنده مربوط به طلق و لنز را که در مرکز چراغ سقفی است، بچرخانید و پوشش رویی را جدا کنید. حال بایستی که لامپها را روی سرپیچ قرار دهید؛ پیشنهاد میکنیم از لامپ LED استفاده کنید.
مرحله سوم: در صورتی که چراغ سقفی مجهز به سنسورهای توکار است بایستی آنها را بین دو سرپیچ قرار دهید. دو عدد سیم از سمت سنسور به سرپیچ و دو سیم دیگر هم از طرف سنسور دیگر به سرپیچ بعدی وارد شود و در نهایت هر دو سیم را از چراغ خارج کرده و توسط ترمینال به برق شهری متصل کنید.
مرحله چهارم: روی بدنه سنسور یک ولوم است که میتوانید با آن مدت زمان روشن ماندن چراغ را تنظیم کنید. در صورت مجهز بودن سنسور به فتوسل هم میتوان زمان روشن بودن چراغ را تنظیم نمود.
مرحله پنجم: حال چراغ را در مکانی که در نظر گرفتهاید نصب کنید. در واقع دو سیم خارج شده از چراغ را به سیمهایی که از سقف خارج شدهاند به کمک چسب برق بهم وصل کنید؛ حال توسط پیچ و مهره و یا دیگر متعلقات چراغ را در جای خود ثابت کنید.
نحوه نصب سنسور راه پله
برای این که بتوان سنسور را در راه پله نصب کرد بایستی که کارهای زیر را با دقت انجام دهید:
1. سنسور را مطابق چراغ انتخاب کرده چرا که سنسورهای مختلف زاویه دید مختلفی دارند.
2. در هر سنسور معمولا سه سیم جدا از هم دیده میشود که یکی از آنها نول و دیگری فاز است. اساسا هنگام عملکرد سنسور توسط سیم فاز جریان برق وصل میشود و کمی از آن توسط سیم سوم به سنسور برگشت داده میشود.
3. در این وهله لازم است که سیمها بهم متصل شوند و سپس عملکرد سنسور بررسی شود. حال میتوانید سنسور را در محل مورد نظر نصب کنید.
در فضاهای باز بهتر است که قبل از ورودی یک کلید تکپل نصب شود چرا که در هنگام طوفان با حرکت گرد و غبار، چراغ روشن نمیشود و بایستی بتوان آن را دستی روشن و خاموش کرد.
✍️ سخن پایانی
در این مطلب سعی کردیم که چراغ سنسوردار چیست را به صورت کامل شرح دهیم و اطلاعات کافی را درباره آن ارائه دادیم و حتی طریقه نصب آن را مرحله به مرحله بیان کردیم؛ امیدوارم که از خواندن این مطلب اطلاعات و لذت کافی را دریافت کرده باشید. پیشنهاد میکنیم که برای تهیه انواع چراغهای سنسوردار به فروشگاه اینترنتی ویرا لایتینگ مراجعه کنید و آنها را با کیفیتی بالا و قیمتی مناسب تهیه و در زمان خود صرفهجویی کنید. در صورت داشتن هر گونه نظر و پیشنهادی میتوانید که آنرا برای ما کامنت کنید.
نوشته شده در تاریخ 1401/02/11