بدون دسته

مقایسه کلید تک پل با کلید تبدیل

مقایسه کلید تک پل با کلید تبدیل

تفاوت کلید تک پل و کلید تبدیل

سیستم برق‌کشی ساختمان از اجزای مختلفی تشکیل می‌شود که یکی از آنها کلید تک پل است. این کلیدها کاربردهای عادی دارند؛ به‌طوری‌که به‌صورت روکار نصب می‌شوند و برای قطع و وصل کردن لامپ و چراغ‌های منزل کارایی خواهند داشت. فرآیند قطع ‌و وصل نمودن این کلیدها توسط انسان و با یک فشار انجام می‌شود.

یکی از کاربردهای عادی کلیدهای تک پل برای روشن و خاموش‌ کردن کولر و پنکه است. هر پنکه به‌ وسیله کلید تک پل خود روشن می‌شود و با دور ثابت خود به حرکت در می‌آید. مدارهای این کلید پریز ساده به صورتی است که اگر دو طرف سیم را به یک لامپ متصل کنیم، روشن خواهد شد. اگر قصد داریم یک کلید تک پل را در مدار قرار دهیم بایستی یکی از سیم‌های مدار را قطع کرده و به کلید متصل کنیم.

البته لازم است که در هنگام قطع سیم‌های مدار، سیم فاز را قطع کنیم. قطع و وصل کردن سیم فاز دقیقاً با روشن و خاموش بودن کلید تک پل رابطه مستقیم دارد. برای تشخیص سیم‌های فاز و نول در مدار، باید از وسیله‌ای به نام فازمتر استفاده کرد. کنتاکت‌هایی که در این کلید تک پل وجود دارند باز یا متصل هستند. سیستم سیم‌کشی ساختمان برای مناطق مختلف خانه در مدارهای خود کلیدهای تک پل را به کار می‌برد.

تفاوت کلید تک پل و کلید تبدیل

کاربرد کلید تک پل

این کلیدها عمدتاً در قسمت‌های انباری، پارکینگ، حیاط، آشپزخانه، سرویس بهداشتی، حمام و اتاق‌ها نصب می‌شوند. یک نکته مهم در تعبیه و نصب کلیدهای تک پل این است که به‌ واسطه آن می‌توان مشکلات برقی را رفع نمود. باید دانست که کلیدهای تک پلی که برای سیستم سیم‌کشی ساختمان به کار می‌روند، در سازه خود از دو پیچ استفاده می‌کنند. یکی از این پیچ‌ها از جنس مس ساخته شده و دیگری آهنی است.

رنگ متفاوت این پیچ‌ها در کلیدهای تک پل سبب می‌شود تا کارایی کلید در مدار استاندارد باشد. نصب کلیدهای تک پل و سیم‌کشی به‌ گونه‌ای است که لازم است در ابتدا سیم فاز را قطع کرده و یک سر آن را به‌ عنوان سیم ورودی، به پیچ مسی متصل کرد. در مرحله دوم سر دیگر سیم را که به لامپ وصل است، به پیچ آهنی متصل می‌کنند. در صورتی‌ که این دو مرحله به‌ درستی انجام شود، می‌توان گفت که نصب کلید به‌ صورت استاندارد انجام شده و با فشار دادن آن می‌توان لامپ را خاموش روشن نمود.

➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖

🎛️ با یکی از مهم ترین عناصر صنعت برق آشنا شوید! : کلید و پریز ضدآب چیست؟ 🎛️

➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖

مقایسه کلید تک پل با کلید تبدیل

کاربرد کلید دو پل 

درباره ساختار داخلی این کلیدها باید گفت که یک پیچ مشترک و دو پیچ غیرمشترک در آنها به‌ کار رفته است. در بررسی شمای فنی کلیدهای دو پل باید گفت که ابتدا باید سیم فازی که از جعبه فیوز خارج و به داخل جعبه تقسیم وارد می‌شود را در نظر گرفت. هر جعبه تقسیم در واقع زیرمجموعه یک بخش یا واحد خاصی از ساختمان بوده و زمانی که لازم باشد دسترسی بیشتر و کنترل بهتر انجام بگیرد، از آن استفاده می‌کنند.

در مرحله ثانویه سیم فاز را از جعبه تقسیم به سمت پیج مشترکی که در کلید دوپل وجود دارد، می‌کشند تا به آن متصل شود. مرحله سوم از قسمت پیچ‌های غیر اشتراکی موجود در کلید دو پل سیم را خارج می‌کنند که به این قسمت از سیم، سیم‌های بازگشتی از فاز می‌گویند. این سیم‌های خروجی به پایانه دو سرپیچ برده می‌شوند تا درنهایت به آن وصل شوند.

بعد از این لازم است از بدنه سرپیچ‌ها، سیم‌ها به نول شبکه‌ای متصل گردند. اگر لامپ‌هایی که در یک مکان قرار دارند بیش از دو لامپ هستند باید در دو گروه قرار داده شوند تا بتوان از طریق مدارهای موازی آنها را به هم متصل نمود. در این حالت سیم‌های فاز ورودی از یک مبدأ نشئت می‌گیرند و بقیه نول‌های بازگشتی در یک مقصد مشترک به یکدیگر متصل می‌شوند. بدین ترتیب نصب کلید دوگانه برای چند لامپ به منزله این است که هر گروه از لامپ‌ها در حکم یک لامپ باشند و کلید دوپل برای آنها جریان الکتریکی را تأمین نماید.

 

➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖

🎛️ با جدیدترین انواع کلید و پریز آشنا شوید!: معرفی انواع کلید و پریز مدرن 🎛️

➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖

کاربرد کلید تبدیل 

تجهیزات الکتریکی که در ساختمان برای روشن و خاموش‌کردن لامپ‌ها به کار می‌روند، انواع مختلفی دارند که یکی از آنان کلیدهای تبدیل یا light switch است. این کلیدهای تبدیلی در مدار کارایی‌های فراوانی دارند. این نوع کلیدها در زمره ابزار کنترلی برای مدیریت وسایل برقی قرار می‌گیرند.

روشن و خاموش‌کردن لامپ‌ها از دو بخش مختلف ساختمان، توسط کلیدهای تبدیلی انجام می‌شود. کلیدهای تبدیلی هم به‌ صورت تک پلی و هم به‌ صورت دوپل قابل نصب شدن هستند و طراحی و نصب این کلیدهای تبدیلی به‌ راحتی انجام می‌شود. اغلب کلیدهای تبدیل برای نصب در بخش‌هایی مانند راه‌ پله، سالن‌های بزرگ و راهروها به کار می‌روند.

کلیدهای تبدیل معمولاً برای مکان‌هایی مفید بوده که خروجی و ورودی داشته باشند. اگر قصد کنترل دو یا چند وسیله برقی وجود داشته باشد، لازم است از یک کلید تبدیل استفاده شود. برای نصب این کلید، بایستی سیم‌کشی به‌ گونه‌ای دقیق و استاندارد انجام گردد. کلیدهای تبدیلی در دو دسته کلیدهای تبدیلی عادی و کلیدهای تبدیلی مدار صلیبی قرار می‌گیرند.

کاربرد کلید دو پل

 

➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖

🎛️ حتما بخوانید: کلید و پریز ضد جرقه چیست؟ 🎛️

➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖

سخن آخر

سیستم برق رسانی ساختمان از اجزای مختلفی تشکیل شده است که یکی از آنها کلید تک پل است. این کلیدها کاربرد معمولی دارند. زیرا به صورت روکار تنظیم می شوند و برای خاموش و وصل لامپ ها و چراغ های منزل موثر خواهند بود. فرآیند قطع و وصل این کلیدها توسط افراد با یک فشار انجام می شود. یکی از رایج ترین کاربردهای کلیدهای تک پل، روشن و خاموش کردن کولرها و فن ها است. هر فن با کلید تک قطبی خود روشن می شود و با سرعت ثابت خود حرکت می کند. مدار این کلید به گونه ای است که اگر دو طرف سیم را با لامپ وصل کنیم روشن می شود. اگر بخواهیم کلید پل را در مدار قرار دهیم باید یکی از سیم های مدار را قطع کرده و به کلید وصل کنیم. ممنون از اینکه ما را تا پایان مقاله «کلید و پریز اهرمی چیست؟» همراهی نمودید؛ نظرات و سؤالات خود را با ویرا لایتینگ درمیان بگذارید.

بروزرسانی 14.12.00

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *