بدون دسته

مراحل نصب کلید دیمر

مراحل نصب کلید دیمر

دیمر چیست؟

نصب کلید دیمر: پیشرفت در برق و صنایع مرتبط با آن سبب شده است تا هرگونه ابزاری که برای طرح یک سیستم برق‌رسانی مورد استفاده قرار می‌گیرد، جذابیت و کاربردهای فراوان داشته باشد. درگذشته زمانی که لازم بود میزان نور خاصی برای لامپ‌ها انتخاب شود، به خاموش و روشن‌کردن آن‌ها متوسل می‌شدند که در این صورت، هم برای منابع نوری مترصد آسیب دیدن بود و هم برای فرد کار دشواری به نظر می‌رسید. با پیشرفت فناوری این امکان ایجاد شد که بتوان به‌صورت خودکار و هوشمند میزان نور در یک فضا را تنظیم نمود؛ قطعه‌ای که ایجادکننده این تحول بود، دیمر نام داشت و به کمک دیمر می‌توان مقدار نور ایده‌آل برای یک محیط را تنظیم نمود.

طبیعتاً با استفاده از دیمر می‌توان محیط جذابی را ایجاد کرد و گفتیم که افراد بدون وجود دیمرها اجباراً در زمان تاریکی و ساعات شب از لامپ‌های بیشتری استفاده می‌کردند. انجام این کار به‌دفعات زیاد به لحاظ اقتصادی مقرون‌به‌صرفه نبوده و به منابع نوری آسیب می‌رساند؛ با این تفاسیر استفاده از کلید دیمر برای برق منازل به یک الزام تبدیل شد تا در مصرف برق صرفه‌جویی گردد. کاربرد این کلید تااندازه‌ای رایج شد که بتوانند در پروژه‌های الکتریسیته نیز به کار برده شوند.

استفاده از یک کلید دیمر در منازل سبب می‌شود تا میزان نور در فضایی متناسب با ساعت شبانه‌روزی تعیین شود و استاندارد باشد. کاربردهای وسیع کلید دیمر در راستای تنظیم نور برای هر مکانی در نظر گرفته شده است. کارایی‌های این ابزار در تأسیسات برقی در هر صنعتی تا توزیع برق در یک منزل مسکونی را پوشش خواهد داد. طراحی و تنظیم نور برای ساختمان‌هایی که نیاز به نور معینی دارند، به‌وسیله دیمرها میسر خواهد بود.

⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

انواع کلید و پریز ویرا را با بهترین کیفیت و در طرح‌های متنوع 

⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

کلید دیمر

کاربرد کلید دیمر

پیش‌تر گفتیم که کاربردهای دیمر فراوان است و یکی از موارد استفاده آن برای تنظیم نور لامپ‌های ال‌ای‌دی می‌باشد.؛ به عبارتی زمانی که در تأسیسات برق یک ساختمان نیاز به تنظیم میزان نور باشد، دیمرهایی که برای انواع لامپ رشته‌ای استفاده می‌شوند، مفید واقع شده و به کار می‌روند. این تغییر میزان در نور تولید شده توسط لامپ‌ها به این معنی نیست که برای ایجاد تاریکی یا روشنایی مطلق نمی‌توان از کلید دیمر استفاده کرد.

اغلب دیمرهایی که برای لامپ LED و رشته‌ای به کار برده می‌شوند برای مصارفی همچون چراغ مطالعه، لامپ‌های شب‌خواب، آباژورها و انواع منابع روشنایی مفید هستند؛ میزان توان کاری که از دیمرهای قدیمی‌تر حاصل می‌شود از ۵۰ درصد کمتر بوده، اما امروزه با پیشرفت ساخت و تولید این کلیدها، توان کاری ۹۰ درصدی دارند.

ممکن است این سؤال مطرح شود که دیمرها برای چه نوع لامپ‌هایی به کار می‌روند؟ در پاسخ به این سؤال گفته می‌شود که علاوه بر لامپ‌های رشته‌ای و ال‌ ای‌ دی، لامپ اس‌ ام‌ دی و هالوژنی نیز می‌توانند از این تکنولوژی استفاده کنند. شایان‌ ذکر است که استفاده از دیمر برای تنظیم نور لامپ‌های فلورسنتی توصیه نمی‌شود. مدل‌هایی که از دیمرها به بازار عرضه شده‌اند، در دو نوع مدور و کشویی قابل‌ دسترسی هستند. گستره بزرگی که دیمرها در آن استفاده می‌شوند در یک بازه ساده برای منازل مسکونی تا طیف پیچیده‌تر برای صنایع و تأسیسات برقی بزرگ‌تر قرار می‌گیرند.

نصب کلید دیمر

مشخصات دیمر

همان گونه که گفته شد در تأسیسات مذکور باید از لامپ‌های رشته‌ای استفاده شده باشد و در صورت وجود منابع فلورسنتی، نمی‌توان از دیمر استفاده کرد؛ لزوم کارکردی این دیمرها در مدار، به مینیمم ولتاژی وابسته است تا بتوانند به کمک آن راه‌اندازی شوند که این امکان در لامپ ال‌ای‌دی یا فلورسنتی وجود نخواهد داشت.
هنگامی که میزان ولتاژ با دیمر کاهش می‌یابد لامپ سریعاً خاموش خواهد شد. متریال سازنده دیمر در راستای هدف نارسانا بودن در مدار ساخته شده‌اند و ماکزیمم ولتاژ آن‌ها در حدود ۸۰۰ ولت خواهد بود؛ درصورتی‌که لامپ‌های ال‌ای‌دی از دیمر استفاده می‌کنند برای آن‌ها بایستی از توان‌های کمتر استفاده نمود.

آموزش نصب کلید دیمر

شیوه پیاده کردن دیمرها در برق ساختمان به نصب کلیدهای تک پل شباهت دارد. به این معنی که تعبیه آن‌ها در مسیر سیم فاز به‌صورت سری و خطی خواهد بود. هر دیمر دارای دو پایانه خروجی و ورودی می‌باشد که از یک طرف سیم فاز به آن وارد می‌شود تا دیمر جریان برق دریافت کند و از سمت دیگر خارج می‌شود تا تنظیم میزان نور برای لامپ‌ها را انجام دهد؛ سیم نول نیز وارد لامپ می‌شود، بدون اینکه با دیمر ارتباطی داشته باشد. برای انجام این کار لازم است تا ابتدا فیوز را قطع کرده و سیم‌ کشی مدار را طبق نقشه آن با دیمر مطابقت داد.

این هماهنگی به‌گونه‌ای است که کلید در مسیر سیم‌های فاز و بدون برخورد با سیم نول قرار بگیرد. کلیدهای دیمر برای ال‌ ای‌ دی‌های کم‌توان و لامپ فلورسنت مناسب نیستند، اما برای لامپ‌های رشته‌ای به‌خوبی وظیفه تنظیم میزان نور را انجام خواهند داد.

این نکته که اگر میزان ولتاژ بیش از اندازه کم باشد، منجر به خاموشی لامپ می‌شود؛ همچنین این مورد برای وسایل الکتریکی نیز صدق می‌کند. در استفاده از انواع دیمرها باید به میزان ولت آن‌ها توجه نمود برای یک دیمر عادی ماکزیمم تحمل، ۵۰۰ ولت است به این معنی که با چنین دیمری می‌توان ۵ لامپ ۱۰۰ واتی را کنترل و مقدار نور آن‌ها را تنظیم کرد.

 

نقشه نصب کلید دیمر

دیمر در برق ساختمان

موارد مرتبط با صنایع برقی و الکتریکی از دیمرها استفاده می‌کنند، چرا که برای تنظیم خودکار میزان نور در یک فضا به کار برده می‌شود و در طرح‌های تأسیسات برقی، جایگاه مهمی دارد. این فناوری پیشرفته مانند یک کلید تک پل در مدار سیم فاز خود به‌گونه‌ای خطی قرار خواهد گرفت. گفته شد از ویژگی‌های فنی این کلیدهای می‌توان به این مورد اشاره کرد که دارای دو کنتاکت هستند که از یک‌ طرف دریافت جریان می‌کنند و از طرف دیگر قادر به کنترل میزان نور در فضا خواهند بود.

این کلید به‌ ظاهر ساده از کاربری‌های خانگی تا تأسیسات برق قدرتی در کارخانه‌ها کاربرد دارد. دیمرها به دو صورت قابل‌کنترل هستند: نوع دستی آن‌ها که در خانه‌ها به کار می‌رود و نوع هوشمند آن که با کنترل از راه دور کنترل و تنظیم می‌گردد. ارتقا در توان کاری این کلیدها مرهون وجود نیمه‌هادی‌هایی است که به‌جای مقاومت‌های متغیر در سازه این کلید به کار برده شده است.

✍️ سخن نهایی

مقاومت متغیر سبب می‌شود تا سهم بیشتری از برق تبدیل به گرما شده و هدر رود حال‌آنکه نیمه‌ هادی در حالت روشن و خاموش وضعیت خود را تغییر می‌دهد تا انرژی کمتری هدررفته باشد؛ درباره توان کاری دیمرهای مدرن می‌توان گفت که انرژی ۹۰ درصدی آن‌ها سبب می‌شود تا با اطمینان کامل برای صرفه‌جویی در انرژی به کار روند. نظرات و سؤالات خود را درباره مقاله نصب کلید دیمر برای ویرا لایتینگ کامنت کنید.

نوشته شده در تاریخ ۲ دی ۱۴۰۰

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *