علت چشمک زدن لامپ کم مصرف موقع خاموشی چیست؟
چشمک زدن لامپ کم مصرف: لامپ کم مصرف اغلب در شب چشمک میزند و مزاحمت ایجاد میکند؛ ابتدا به نظر میرسد که لامپ کم مصرف با مشکل رو به رو شده است و باید تعویض شود، اما در حقیقت اینطور نیست و علت چشمک زدن لامپ کم مصرف به موارد دیگری ارتباط دارد. راه حلهایی وجود دارد که این مشکل به راحتی برطرف میشود و موقع خاموشی لامپ دیگر چشمک نمیزند.
لامپ کم مصرف
لامپ کم مصرف به عنوان لامپ فلورسنت فشرده مشهور است و تکنولوژی به کار رفته در آن شامل تخلیه گازی است. این لامپ با کیفیت بالا تهیه و تولید میشود و زمانی که بخار جیوه موجود در گاز آرگون پرتو فرابنفش تولید میکند، ماده فلورسنت آن را به نور مرئی تبدیل میکند. لامپ کم مصرف در ابعاد واندازههای مختلف تهیه و تولید شده است و به علت ابعاد کوچک جایگزین لامپهای رشتهای هستند. این لامپها از قطعات مختلف زیر تشکیل شده است:
✅ اتصال دهنده به سوکت برق
✅ الکترود
✅ مدار ترنسفورمر
✅ لولههای شیهای
لامپ کم مصرف دارای دو مدل مختلف است که از جمله میتوان به لامپ کم مصرف فورسنت و لامپ کم مصرف ال ای دی اشاره نمود. مهمترین مزایای این لامپها، داشتن نور یکنواخت و بدون لرزش و مزیان شار نوری با ۱۲۰۰ لومن است. از مزایای استفاده از لامپ کم مصرف میتوان به عمر مفید طولانی و کاهش هزینههای برق، کاهش گرمای محیط و کاهش آلودگی محیط اشاره نمود. برای تهیه و خرید انواع لامپ کم مصرف میتوانید به دسته کلید و پریز ویرا مراجعه کنید و محصولات متنوع را ببینید.
آیا لامپ هالوژن LED موقع خاموشی چشمک میزند؟
لامپ هالوژن LED هم جزء لامپهای با کیفیت و پر فروش است. این لامپها هنگام خاموشی چشمک نمیزنند، اما مهمترین مشکل در آنها وجود یک نور ضعیف است که هنگام خاموشی از آن ساطع میشود؛ به همین دلیل برای حل این مشکل میتوانید راه کارهایی که برای جلوگیری از چشمک زدن لامپ ال ای دی مطرح میشود را استفاده کنید تا از منشتر شدن نور ضعیف لامپ هالوژن در شب جلوگیری کنید.
این لامپها اغلب به صورت توکار سقفی استفاده میشوند و دارای رنگ بندیهای مختلف عسلی، مهتابی و آبی و بنفش است. زمانی که نور ضعیف ساطع میشود، باعث اذیت چشم میشود. در واقع این نور ضعیف بیانگر محل لامپ در شب است و به راحتی میتوان آن را از بین برد.
دلایل چشمک زدن لامپ LED موقع خاموشی
علت چشمک زدن لامپ کم مصرف موقع خاموشی شامل موارد زیر است:
🔶 استفاده از سنسورهای حرکتی جهت روشن و خاموش شدن لامپ
🔶 وجود اشکال در ساختار داخلی لامپ مانند ترانسفورماتور
🔶 استفاده از دیمر برای تنظیم نور لامپ
🔶 اشتباه بسته شدن سیم فاز و نول
🔶 استفاده از کلید چراغ دار
🔶 معیوب بودن لامپ کم مصرف
🔶 سیم کشی نامناسب و غلط
راهکارهای رفع چشمک زدن لامپ موقع خاموشی
1- اگر علت چشمک زدن لامپ کم مصرف، وجود کلید برای قطع و وصل لامپ باشد، ابتدا قاب کلید را به وسیله فاز متر باز کنید و یک رشته از سیمهای لامپ داخل کلید را قطع کنید.
2- اگر علت چشمک زدن لامپ کم مصرف اتصال سیم فاز مستقیم به لامپ باشد، منشأ سیمی که به لامپ آورده شده را یافته و جای سیم فاز و سیم نول را با یکدیگر عوض کنید.
3- اگر دلایل چشمک زدن موقع خاموشی استفاده از دیمر به جای کلید برای لامپ باشد، میتوانید دیمر را باز کنید و سپس یک کلید پل به جای آن نصب کنید.
4- اگر علت چشمک زدن لامپ کم مصرف وجود ترانسفورماتور باشد؛ آن لامپ را با نمونههای جدید که برای LED استفاده میشود، تعویض کنید.
5- اگر علت چشمک زدن لامپ وجود بار کم در خروجی باشد، تعویض ترانسفورماتور قدیمی با نوع جدید مخصوص LED است.
6- اگر علت چشمک زدن لامپ ال ای دی متصل بودن به سنسور حرکتی باشد، باید از سنسورهایی با توان مصرف یکم استفاده کنید؛ یا یک رله سوییچ در مدار قرار دهید تا مشکل چشمک زدن بر طرف شود.
7- اگر لامپ کم مصرف صرفا در مواقعی خاص چشمک بزند، ممکن است منبع تغذیه لامپ معیوب باشد و نیاز است لامپ به صورت کامل تعویض شده و یا سیم کشی مدار به خوبی بررسی شود تا در صورت وجود مشکل سیم کشیها تعویض شوند.
سخن نهایی
اگر لامپ ال ای دی کم مصرف استفاده میکنید و در مدتی که روشن است، مداوم چشمک میزند، ممکن است کیفیت لامپ پایین و یا لامپ نیمسوز شده باشد. بسیاری از شرکتهای مختلف در ساخت لامپ از منبع تغذیه و برد بیکیفیت استفاده میکنند که پس از مدتی استفاده از لامپ با مشکلاتی مانند چشمک زدن لامپ در حالت روشن به وجود میآید. در این مواقع برای رفع این مشکل، لامپ را مدل جدید با کیفیت و از برند معتبر تعویض کنید. نظرات و سؤالات خود را برای ویرا لایتینگ کامنت کنید.
نوشته شده در تاریخ ۷ آذر ۱۴۰۰