بدون دسته

ریسه ال ای دی

ریسه ال ای دی

ریسه ال ای دی به‌ طور کلی جزء ریسه‌های روشنایی بوده و این نوع ریسه بیشترین استفاده و کاربرد را در حوزه‌های مربوط به تزئینات نوری خواهد داشت و شامل نوع‌های مختلفی است. از ریسه LED اساساً برحسب شرایط و موقعیت‌های گوناگون استفاده خواهد شد و امروزه ریسه LED یا چراغ ریسه‌ای بیشتر در نورپردازی‌های درونی و بیرونی ساختمان‌ها استفاده می‌شود. روشن شدن ریسه LED عموماً سبب زیباتر شدن و دل‌نشین‌تر شدن محیط یا فضای مورداستفاده می‌شود. از انواع مختلف ریسه ال ای دی می‌توان در نورپردازی‌های سقفی یا در زیر راه‌پله، زیر کابینت، درون وان و استخر، نمای منزل، مجاور درب‌ها، محیط باز و یا در هر مکانی که نیاز به نور تزئینی است، استفاده کرد.

میزان نور تولید شده در ریسه LED در اصل مانند میزان نور ریسه خطی است و در ضمن میزان نور در انواع مختلف ریسه به تعداد ال ای دی‌های قرارگرفته در آن بستگی دارد. قیمت کلی ریسه LED به‌صورت کلی بر اساس نوع جنس کارشده، نوع برند سازنده، تعداد ال ای دی‌های قرارگرفته در ریسه، وزن کلی ریسه LED و … تعیین خواهد شد.

ریسه ال ای دی

انواع ریسه LED

ریسه LED به‌صورت کلی دارای نوع‌های گوناگونی بوده و برحسب کاربرد و شکل و ظاهر تقسیم‌بندی می‌شود. در بخش زیر به انواع ریسه LED برحسب مکان مورداستفاده و نوع کاربرد اشاره خواهد شد:

🔛 ریسه LED از نوع تزئینی: این نوع ریسه LED، به‌طور عمده در جهت تزئینات درون ساختمان یا تزئینات مجموعه‌های مختلف به شکل روکار کار می‌شود. ریسه LED تزئینی در رنگ‌های گوناگونی در بازار موجود است و معمولاً بر روی کلاف‌های چند متری مثل کلاف 100 متری نصب می‌شود.

🔛 ریسه LED از نوع ساختمانی: این نوع ریسه LED هم مانند ریسه LED فوق نیز دارای جنبه تزئینی بوده و بیشتر در قسمت داخلی آرک، سقف و نمای ساختمان به‌صورت نور مخفی استفاده می‌شود.

از ریسه LED ساختمانی همچنین می‌توان در زیر راه‌پله و یا کنار نرده استفاده نمود. این نوع ریسه‌های LED عموماً از درجه حفاظت بسیار بالایی برخوردار هستند و جزء ریسه‌های ضد آب به‌حساب می‌آیند. از سایر نوع‌های ریسه LED بر اساس شکل می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

🔛 ریسه LED شلنگی: این نوع ریسه غالباً مانند شلنگ بوده و دارای سطحی گرد است. جنس ریسه LED شلنگی از پلاستیک یا پی‌وی‌سی شفاف است. روشن و خاموش شدن این نوع ریسه LED به‌صورت دستی خواهد بود.

🔛 ریسه LED نواری: این نوع ریسه عموماً برخلاف ریسه ال ای دی شلنگی از قطر زیادی تشکیل نشده و اکثراً در عرض‌های باریک عرضه می‌شود. فناوری استفاده‌شده در تولید این نوع ریسه LED از نوع SMD است.

🔛 ریسه LED نئون فلکسی: در این نوع ریسه LED، میزان نور منتشرشده به‌صورت یکدست است و مانند سایر ریسه‌ها نقطه‌ای نیست. عمر و کارایی ریسه LED نئون فلکسی زیاد بوده و اغلب از این نوع ریسه LED در ساخت تابلوهای تبلیغاتی استفاده می‌شود.

ویژگی ریسه ال ای دی

ویژگی‌ ریسه ال ای دی

در قسمت زیر به عمده‌ترین مزیت‌های ریسه led اشاره خواهد شد:

🆙 این نوع ریسه LED در مقایسه با دیگر ریسه‌های معمولی و قدیمی از بازدهی نوری بالایی برخوردار است.

🆙 مصرف انرژی ریسه LED به‌شدت کم است.

🆙 این نوع ریسه اساساً دارای تنوع در رنگ و شکل است.

🆙 در ریسه LED امکان روشن و خاموش کردن نور از راه دور وجود خواهد داشت.

🆙 این نوع ریسه در مقابل انواع مختلف شرایط آب و هوایی و صدمات جانبی پایدار است.

🆙 میزان حرارت یا گرما در ریسه LED بسیار کم است.

🆙 شاخص تشخیص یا نمود رنگ نیز بالا است.

🆙 بعضی از نوع‌های ریسه‌های ال ای دی از خاصیت‌های ضدآبی برخوردار می‌باشند و همچنین از وارد شدن گردوغبار به درون ریسه‌ها جلوگیری خواهند کرد.

🆙 میزان انعطاف‌پذیری بالا در این نوع ریسه زیاد است.

🆙 این نوع از ریسه اساساً در برابر اشعه‌ی مضر نور خورشید و باران های اسیدی مقاوم است.

از ویژگی‌های کلی ریسه led می‌توان به موارد زیر اشاره نمود:

⏹ این نوع ریسه‌ها کاملاً ایمن و مقاوم هستند و وسایل و فضای اطرافشان را گرم نخواهند کرد.

⏹ میزان مصرف برق و انرژی در ریسه ال ای دی بسیار پایین است.

⏹ کیفیت و قیمت ریسه LED در مقایسه با سایر نوع‌های ریسه نسبتاً خوب و ارزان است.

⏹ از مهم‌ترین ویژگی‌های ریسه ال ای دی، می‌توان به وزن سبک آن اشاره کرد.

کاربرد ریسه ال ای دیکاربرد ریسه LED

از نوع‌های رایج و معروف روشنایی‌های تزئینی به‌طور عمده می‌توان به ریسه led اشاره کرد. این نوع ریسه نوری تقریباً در کلیه‌ی دستگاه‌ها و سیستم‌های روشنایی و نورپردازی کاربرد خواهد داشت. LED اساساً به علت میزان قدرت کم، میزان حرارت بسیار پایین و شکل و اندازه نسبتاً جمع‌وجور، در حالت نواری بیشتر قرارگرفته می‌شود.

امروزه از بیشتر نوع‌های ریسه LED در مکان‌هایی از قبیل فروشگاه‌های تجاری، ساختمان‌های تجاری و مسکونی، آرایه‌گری‌های داخلی منازل، هتل، مسجد و … استفاده می‌شود. استفاده نمودن از ریسه LED شکل مخفی در کل باعث شده تا میزان جذابیت محیط زیاد شود. از علت‌های اساسی و کلی که سبب به‌کار بردن این نوع ریسه استفاده خواهد شد، می‌توان به انعطاف‌پذیری بسیار زیاد آن اشاره نمود. از این نوع ریسه در اصل می‌توان به‌جای نور خورشید برای رشد گیاهان مختلف استفاده نمود. در بخش زیر به عمده‌ترین مکان‌های مورداستفاده از ریسه ال ای دی اشاره خواهد شد:

🔀 در حمام و سرویس بهداشتی

🔀 مجاور باغچه و باغ‌ها

🔀 در کنار مسیرها و راه‌های عبور و مرور

🔀 کاربرد در چراغ پنل LED و سقف خانه‌ها

🔀 در کنار پنجره‌ها و در کل نمای بیرونی ساختمان

🔀 کنار پله و درهای ورودی و …

نحوه کار ریسه ال ای دی

نحوه کار ریسه ال ای دی

این نوع از ریسه عمداً به‌صورت لاین نوری در متراژهای مختلف استفاده می‌شود و از تعداد بسیار زیادی لامپ ال ای دی ریز یا لامپ رشته‌ای تشکیل خواهد شد. شیوه یا نحوه کار ریسه LED به‌طورکلی به فاصله قرارگیری منابع نوری با هم بستگی خواهد داشت. این نوع از ریسه نوری در کل به‌عنوان تحولی بزرگ و نوین در صنعت نورپردازی به شمار می‌رود. لامپ‌های ریسه‌های LED عموماً از IC ها تغذیه خواهند کرد و نور به قسمت خروجی LED فرستاده می‌شود. در ریسه ال ای دی، در هر پیکسل یک خازن و مقاومت قرارگرفته است و این موارد در کل سبب تأمین برق و یکسو کردن نور می‌شود. در مورد شیوه‌های نصب و قرارگیری ریسه ال ای دی در منزل باید نکات زیر به‌طور ویژه رعایت شود:

☑️ ریسه LED باید در مکانی نصب شود که همه‌ی نور آن به قسمت‌های دیگر ساختمان پراکنده شود.

☑️ معمولاً این نوع ریسه‌های نوری باید از مکان‌ها و بخش‌های از خانه مثل آشپزخانه (قسمت اجاق‌گاز و آبگرم کن) و مجاور بخاری دور باشند و هرگز در این قسمت‌ها نصب نشوند؛ زیرا ممکن است باعث آسیب رساندن به وسایل خانه یا افراد شوند.

☑️ برای نصب ریسه ال ای دی باید از افراد ماهر و متخصص در حوزه‌ی برق به کار گرفته شود و نصب کردن آن بدون رعایت قوانین و مقرارت جانبی آن امری خطرناک است.

نحوه کار ریسه ال ای دی

سخن آخر

ریسه ال ای دی عموماً ریسه سبک است و این نوع ریسه بیشترین کاربرد را در زمینه دکوراسیون نور خواهد داشت و انواع مختلفی را شامل می شود. فیلامنت ال ای دی اساسا با توجه به شرایط و موقعیت های مختلف استفاده خواهد شد و امروزه فیلامنت یا لامپ فیلامنت ال ای دی بیشتر در نورپردازی داخلی و خارجی ساختمان ها استفاده می شود. روشن کردن ریسه LED به طور کلی محیط یا فضای مورد استفاده را زیباتر و راحت تر می کند. انواع مختلف ریسه ال ای دی را می توان برای نورپردازی سقف یا زیر پله ها، زیر کابینت، در وان و استخر، نمای خانه، نزدیک درها، فضای باز یا هر مکانی که نیاز به نور تزئینی دارد استفاده کرد. ممنون از اینکه ما را تا پایان مقاله «کلید و پریز اهرمی چیست؟» همراهی نمودید؛ نظرات و سؤالات خود را با ویرا لایتینگ درمیان بگذارید.

بروزرسانی 18.12.00

 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *